Механа Зехтинджиева град Банско - лого

Галерия на вкусовете: Изкуството на Зехтинджиева къщаЗавладяващи изгледи от сърцето на Банско

Разгледайте нашата галерия и  се потопете в света на Зехтинджиева Къща, където всеки кадър разкрива уникалността и топлината на нашето място. От вкусно поднесените ястия до очарованието на традиционния интериор, нашата галерия е прозорец към богатството на банската култура и гостоприемство.

Срещата на традицията с гостоприемствотоОткрийте духа на Банско в механа Зехтинджиева къща

В сърцето на Банско, механа “Зехтинджиева къща” Ви очаква с автентичен интериор и български специалитети. Топло и уютно през зимата, свежо през лятото – идеалното място за споделени моменти с близки и приятели. Открийте у нас есенцията на пиринското гостоприемство.

Галерия Зехтинджиева: Моменти от БанскоСпомени в снимки

Нашата галерия Ви пренася в сърцето на Зехтинджиева къща, където всеки кадър улавя духа и уюта на нашето уникално място в Банско.

Вашата връзка с традициите Ние сме тук за Вас - Потърсете ни

Вашата връзка с традициите Ние сме тук за Вас - Потърсете ни

бит и култураИзживей банската традиция в нейния автентичен дух

С гордост представяме ‘СТАРО БАНСКО – БИТ И КУЛТУРА’, душата на Зехтинджиева къща, една от най-старите механи в Банско. В тази къща от 1869 г., създадохме музей, който разказва историята на банския бит, показвайки автентични кътове с реставрирани мебели и предмети на над 100 години. Приемаме гости на втория етаж, където, освен да се насладят на богатата кухня, ще бъдат потопени в демонстрации на бански занаяти, тъкане и автентичен фолклор, подчертано с домашно вино и традиционни мезета.

Зехтинджиева къща - град Банско